petak, 24. svibnja 2013.

Manshmelow


Za patispanj:
4 zumanca,
1 solja(za crnu kafu)secera-umutiti mikserom,
1/2 solje ulja,opet miksati,dodati
1 solju mleka,
1 1/2 solja brasna,
prasak za pecivo,
1 kasika kakao.
Izmiksati da smesa postane kompaktna.Sipati u podmascen i malo brasnom posuti pleh(dimenzije 17 cm - 25 cm).Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C.Patispanj obicno malo naraste,osim ako se prvo ne stavi mleko nego ulje dok se miksa.

Dok se patispanj pece,pripremiti beli fil od :
4 belanca,
8 kasika secera.
Smesa se dobro ubuta da postane cvrsta.Kad je patispanj gotov,preliti ga sa belim filom i vratiti i vrucu pecnicu da se malo zapece(da odozgo postane malo zuto),tako beli deo postane cvrst i stabilan.Ostaviti da se ohladi.

Preliv od cokolade:
1 cokolada za kuvanje,
3 kasike ulja otopiti na mlakoj ringli sa povremenim mesanjem,tako da smesa postane ujednacena.Preliti kolac i jos malo ohladiti.

Mozda deluje komplikovano,ali je veoma lako pravljenje.



1 komentar:

  1. Prvi put kada sam pravila ovaj kolac ,nije mi uspeo,zato sto u tom receptu nije objasnjeno kako se pravi gornji deo.Detaljno sam objasnila za sve koji prvi put prave kolac,iz razloga da ne bude neuspelo. ;)

    OdgovoriIzbriši