petak, 24. svibnja 2013.

Ravna pita

                             


Zamesiti otprilike 1 kg brasna,
3 kasike soli sa
mlakom vodom.Testo podeliti  na vise malih loptica.




Odstoji otprilike 25 min.,pa svaku lopticu rastanjiti sa oklagijom,ali treba da imaju pomalo brasna na sebi,da se ne bi zalepile za oklagiju.



                                     
                                       



Tada redjati 1 koru na drugu,ali prvo staviti 1-2 kasike ulja(kukuruzno ili po zelji sta koristite),razmazati lagano rukom,pa staviti drugu koru,i tako 5 puta.


                                                   

Podmascen pleh ili vec po zelji,moze da bude i okruglog oblika(lakse je),i kore jos malo rastanjiti do potrebne velicine.

                                   

                                                                    

 Staviti fil po zelji(sir,spanac sa pavlakom i lukom,meso...)
I preko toga isto rastanjene kore:
Iseci nozem(najbolji je noz za picu.Peci na 250 C ,dok ne dobije ovakvu boju kao na slici.



Nema komentara:

Objavi komentar