250 ml mleka(toplog),
7 g kvasca,
1 kasicica secera,
200 ml jogurta,
10 ml ulja,
1 kasicica soli,
650 g brasna.
U pola kolicine mleka rastopiti kvasac,dodati secer,i ostaviti da nadodje.
U posudu za mesenje prosejati brasno,dodati ulje,i ostatak mleka,dodati nadosli kvasac i jos 3-4 kasike secera ,kasicicu soli i umesiti testo.
Testo oblikovati u loptu,premazati uljem i ostaviti na hladnom mestu(ili u frizideru)najmanje 4 sata.
Rastanjiti oklagijom,iseci na kvadrate,i na svakom kvadratu ostaviti kasicicu eurokrema(moze i marmelada),zatvoriti ivice,uvaljati u ulje i poredjati u pleh koji je prethodno nauljen.
Ne mora biti veliki razmak izmedju buhtli,jer ce tada biti deblje i lepse.
Peci na 250 stepeni.Na kraju ih posuti secerom u prahu.
Testo je fantasticno,meko i ukusno.Probala sam ranije i druga testa,ali ovaj recept najvise odgovara svim pecivima.
7 g kvasca,
1 kasicica secera,
200 ml jogurta,
10 ml ulja,
1 kasicica soli,
650 g brasna.
U pola kolicine mleka rastopiti kvasac,dodati secer,i ostaviti da nadodje.
U posudu za mesenje prosejati brasno,dodati ulje,i ostatak mleka,dodati nadosli kvasac i jos 3-4 kasike secera ,kasicicu soli i umesiti testo.
Testo oblikovati u loptu,premazati uljem i ostaviti na hladnom mestu(ili u frizideru)najmanje 4 sata.
Rastanjiti oklagijom,iseci na kvadrate,i na svakom kvadratu ostaviti kasicicu eurokrema(moze i marmelada),zatvoriti ivice,uvaljati u ulje i poredjati u pleh koji je prethodno nauljen.
Ne mora biti veliki razmak izmedju buhtli,jer ce tada biti deblje i lepse.
Peci na 250 stepeni.Na kraju ih posuti secerom u prahu.
Testo je fantasticno,meko i ukusno.Probala sam ranije i druga testa,ali ovaj recept najvise odgovara svim pecivima.
Nema komentara:
Objavi komentar