1 margarin,
250 g secera u prahu,
2 jaja,
100 g gustina(skrobnog brasna),
450 g brasna,
1 limun(rendana kora),
1 prasak za pecivo i
1 kasika kakaa za kraj,za dekoraciju.
Izmiksati margarin sa secerom u prahu.Dodati jaja i koricu limuna.Dodati i ostale sastojke,pa zamesiti glatko testo.Mora biti tvrdo testo,inace ce se kolacici tokom pecenja razliti,i izgubiti oblik pecurke.
Praviti male loptice od testa,iste velicine,pa sa malom flasicom(ja koristim onu od prehrambene boje za kolace),koja je prethodno stavljena u kakao,raseci kolacic da se dobije drska od pecurke.
Redjati u plehu na pek papiru,sa razmakom izmedju svakog kolacica,i peci na 180 stepeni oko 15-20 min.Treba da ostanu bele,i ne previse peci,jer ce u tom slucaju biti tvrdi kolaci.
250 g secera u prahu,
2 jaja,
100 g gustina(skrobnog brasna),
450 g brasna,
1 limun(rendana kora),
1 prasak za pecivo i
1 kasika kakaa za kraj,za dekoraciju.
Izmiksati margarin sa secerom u prahu.Dodati jaja i koricu limuna.Dodati i ostale sastojke,pa zamesiti glatko testo.Mora biti tvrdo testo,inace ce se kolacici tokom pecenja razliti,i izgubiti oblik pecurke.
Praviti male loptice od testa,iste velicine,pa sa malom flasicom(ja koristim onu od prehrambene boje za kolace),koja je prethodno stavljena u kakao,raseci kolacic da se dobije drska od pecurke.
Redjati u plehu na pek papiru,sa razmakom izmedju svakog kolacica,i peci na 180 stepeni oko 15-20 min.Treba da ostanu bele,i ne previse peci,jer ce u tom slucaju biti tvrdi kolaci.
Nema komentara:
Objavi komentar